Bästa nyårsfirandet finns i vårat ridhus!

Nu får man lägga datorn på sidan för den blonda har filmat, sorry för det!

Gott Nytt år Alla!!!!
Jag har varit ruskigt inaktiv här med bloggen nu det senaste, och när jag kom tillbaka fanns massa bra och roliga kommentarer! Jag ska svara på dom men jag gör det där dom är istället så slipper jag klippa och klistra så mycket!

I alla fall så har det varit lite bizi med jobb, elever, julfirande, en mindre rolig begravning, osv. Imorgon är det nyårsfirande men sen lite lugnare över helgen. Måndag börjar det om igen med jobb.. man veet tt man lever helt enkelt men det är roligt och har man tillräckligt bråttom så fryser man inte! Win-win där kan jag känna:)

Hästarna går över lag bra.
Fiffi har vi satt igång igen efter en lite längre vintervila än de övriga (hon är bara tre år så hon har varit ledig 3 veckor). Hon är stadig i formen och går ganska fint på hjälpena om än lite 'löst' ännu. Hon är hoppad så pass mycket uppsuttet nu att hon går små banor, relaterade avstång och kombinationer. Helt okomplicerad i hoppningen är hon och modig, har hoppat alla skämar, vatten mm Imorgon kommer en tjej och tittar på henne, ska bli intressant.
Chip är jättefin på marken nu efter vilan och verkar inte ha känning av sin strålröta nu. Han har inte hoppat så mycket ännu.
Steffi har plötsligt fått mugg på ett bakben och verkar ha jätteont av detta!  Hon blir helt paralyserad då hon få in något i dom små såren hon ha i karleden och sen vägrar hon sätt ner det bakbenet så hon hoppar på tre ben stackarn. Efter en stund glömmer hon bort det och går som vanligt igen.. vi har böjt henne och longerat och vi hittar ingen annan orsak eller hälta, så vi tror att det är muggen hon reagerar så mycket på. Kanske att saltet i ridhusbotten är det som gör henne så ont i såren? Nu får hon gå i maskinen några dagar bara och Ulf har fått medicin av Bengt Y Larsson som ska hjälpa henne. Var muggen kom ifrån är också helt märkligt då det är bara steffi som fått det, vi har torrt och snöigt överallt, innan dess hade vi grushagar.. ?
Bravour och jag lär känna varann just nu. Jag gillar den hästen jättemycket och han har inte visat några sura tendenser ännu. Vet inte om det är bra eller dåligt riktigt.. Han har varit stökig på tävling innan och om han tänker vara det hos oss också så vore det ju bra om han kunde visa sitt sanna jag även här hemma. När jag provred honom fick jag prova den sura och bromsande Bravour litegranna men sen dess har han varit positiv och trevlig på alla sätt. Jag vill ju tro litegranna att jag på något vis fått honom på bättre tankar.. men det är nog att tro för mycket antar jag. Ska ta ut honom på första tävlingen jag hittar i alla fall och testa honom, ska bli spännande! 
Roma står fortfarande kvar hos oss och Mats kommer hit och rider några dagar i veckan. Trettonhelgen preliminärt ska hon flytta och Bjärka-Säby blir hennes nya hem då. Familjen har redan en D-ponny där som döttrarna Hanna och Wilma rider på, och nu har Mats fått en box till i samma stall.
Flipper är fortsatt lugn och enkel på alla vis och han jobbar omväxlande med ridning på en treårings nivå ungefär, och med tömkörning. Han har inte hoppat uppsuttet ännu men har travat bommar så hoppning är nästa stg för honom.
Delphi, som är Toves häst, hade en del problem med sin mun när Max tittade på henne men nu kan hon ha bett i den igen och pelham verkar fungera bra på henne. Tove är hos Micke och Carro på Ullevi och jobbar denna veckan så Delphi är med henne där. Har fått rapport om att förvirringen är total nu haha! På söndag kommer dom tillbaka till oss. Tove har även fått jobb hos Camilla Andersson (fd Fuller) i Mantorp på halvtid, kanonbra!
Greta är fortsatt dräktig och hon fick abortvirusvaccin i början av december (månad 5). Hon beräknas föla i juni 2011. Hon trivs med livet som hemmafru på vinterbete ihop med treåringen haha. Hon sover så klart inomhus men när det inte är 20 minus så får dom hästarna vara ute en bit längre än övriga, ofta ända till kvällsfodringen! Skötseln nnars på henne är minimal. Hon har fått täcke på sig (när det blev 20 minus första gången, var redan i november..) men är annars oklippt, oskodd osv. Inte så normalt för oss att ha en sån björnlurvig häst i stallet! Hon äter bara hösilage ännu så länge men jag har tänkt köpa lucern till henne och börja ge det i mars ungefär när hon blir mer högdräktig.

Det som annars händer här är att hästarna nu vintertränas med sikte på nästa säsong. Målet är att få dom ett snäpp bättre än förra säsongen och för vissa är det målet enkelt att greppa. Bravour ska inte leva apa, han ska även få rutin och trygghet i tävlingssituatinen för han är väldigt orutinerad. Dessutom måste han bli snabbare i huvudet så han är med i matchen när vi hoppar och det är något jag kan träna på även hemma ju. Chip ska spänna av och sen jobba på. I år har han varit avspänd och lugn på vissa tävlingar men då har han varit lite trött och ofokuserad också, ändring på det. Hemma behöver han komma upp en nivå  i höjd, men han går svåra banor redan nu inför nästa år.  Målet med han är annars att han ska ha mindre fel, gå mer stadigt och tåla att gå stort längre perioder. Kanske kan han debutera större i år också men det beror på hur flitig Ulf är med att starta honom tror jag. Låter det vara osagt så länge, ingen brådska med den hästen. Fiffi ska såklart gå 1 meter på tävling eftersom hon är 4 år nästa år. Sprättlätt kommer det antagligen bli eftersom hon inte är det minsta tittig eller brydd för något! Flipper hoppas vi ska visa sig från sin bästa sida i några veckor till för i så fall kan det hända att vi köper honom av Lian. OM han blir vår häst och håller sig i skinnet och på mattan så ska han hoppas in och sen börja tävla. Det behöver inte vara någon omöjlighet att få med han i sin årgång under säsongen heller om han har hyfsat enkelt för sig så vi får hoppas på det! Steffi ska jag försöka plaera en bättre säsong till än förra året, så hon får gå lite 145 tidigt och känna in sig :)

Fiffi i dubbellonge


Flipper dubbellonge


Mamma och Lillis vilar


olika poser


en frostig Chip

Liknande inlägg