Idag har vi fixat klart den första lösdriften hos oss, den för stona. Ännu går bara Greta och Chelsea där men det ska bli fler tjejer snart.


Mysigt att ha tjejerna så nära inpå knuten!

Massor av pluspoäng också till vår granne Mats som kom med gävmaskin och gjorde iordning hagen jättefint med sand och grus (som vi visserligen redan hade hemma) på mindre än en timme och tog 300 spänn för det! Så enkelt är det när det inte är svårt ju! Vi köper även vårt hösilage av honom och han levererar det varannan vecka ungefär så vi slipper ha lager på vår lilla gård, helt super!

Imorgon åker jag och Ulf till träning med några hästar var, ska bli roligt! Måste även handla kraftfoder och stängselmaterial i dagarna för idag har allting tagit slut som jag har tittat på minann. Fick stängsla sista biten på nya lösdriftshagen med begagnad eltråd, det är riktigt tålamodsprövande då den kan bli verkligt trasslig..

Om någon av er bloggläsare vill hyra in häst på lösdrift hos oss är det bara att ringa eller maila. Vi kommer ta emot ston nu i höst och snart hingstar också! Kolla på www.stallbommedal.se om ni är intresserade.


Senaste projektet är i hamn!


Jämt lite inställsam, lillisen
Japp nu är dom installerade! Även varmvattenberedare till vattenspiltan och Flipper och Bravour har provbadat.

Annars händer det lite av varje här i Bommedal.

Madicken har travat och galopperat över bommar i dubbellongen idag.

Imorgon kommer elever och på lördag kunder.

Vi ska ta tag i fasaden på gamla stallet nu direkt och även renovera inredningen där. På fasaden blir det nya fönster, hängrännor och målning. Inuti ska vi byta lite plank, svetsa galler, gjuta gången och måla.

Ska be Mats släta till lite i lösdriftshagen och så ska vi stängsla den så Greta och Chelsea kan gå in.  

Nu är vår fölunge ritad och chippad. Vi fixade Bravour också på samma gång eftersom hans pass är borttappat (inte av oss). 
Hästarna är fina och jobbar på. Mest framgång just nu tror jag vi har med Delphi och Flipper. Dom utvecklas mycket i markjobbet och det brukar märkas i hoppningen också. I helgen har vi ingen tävling men nästa helg tänkte vi rida lite i Linköping. På tisdag åker vi och tränar med två hästar var,får se lite vilka det blir.

Jag har börjat klippa hästarna också, Flipper, Caloo och Delphi är klara redan och Bravour och Chip ska jag fixa idag.

Ulf tar körkort för lastbil nu så vi kan komma till tävling lite enklare i framtiden :)

Vi har kommit på hur vi ganska enkelt ska gör lösdriften dubbelt så stor. I höst kommer vi kunna hyra ut lösdriftsplatser för stoföl och ungston. Kontakta oss om ni är intresserade!


Lastbilschaffis?!

Liknande inlägg