Efter att ha pendlat i 4 år 9 mil enkel väg flyttar vi alltså till Söderköping. Ett beslut som med tiden blivit mer och mer självklart. I och med att vi fick Alex förra året har tiden blivit dyrbarare och bilresor känns ovärda nu! Förutom att vårt andra företag finns i Söderköping så bor ju också mormor och morfar där och det blir enklare för dom att hjälpa oss och vi dom helt enkelt.
 
Gården vi flyttar till har mycket mer mark (9 HA), och bra mark för unghästarna. Kuperat och högt liggande är det superfin hagmark för både lösdrift på vintern och bete på sommaren. Närhet finns till flera ridhus (ridavstånd, det närmaste är 22x65 m och ligger 500 meter bort och är privat) och vi ska anlägga en fibersandbana nu direkt. Det finns en vall för egen foderproduktion också. Läget är väldigt stadsnära, mindre än 1 km, vilket gör det möjligt att få hjälp och även ha några få inackorderingar tänkte vi.
 
 
Fint gammalt hus
 
Huset på Drothems prästgård
 
Flyttar in på Prästgården i Söderköping! Här finns mer mark för bete och lösdrift som är perfekt för stona, fölen och unghästarna! Mer info på hemsidan www.stallbommedal.se
Simple Beauty 'Bettan' e Callahan-Cardento-Irco Mena ska föla om en månad, i höst blir hon ridhäst, jag längtar! Hon är 4 år
Steffi  e Lester-Ahorn Z ska ha föl i början av Juli, vi hoppas hinna betäcka om henne i år också. Funderar på Corporal till henne.
Fineman 'Fille' e Fetcher-xx är skuren och inriden, allt var enkelt. Bete och sen lite fortsatt ridning och inhoppning är tanken med honom. Fin häst, löshoppar bra, vacker som en dag. 3 år.
Goldcheer 'Gullan', helsyster till Fille, är också inriden. Hon är bara 2 år, fin häst, löshoppar bra. Bete och lösdrift för henne och ridas mer om ett år.
Cazzana e Ronaldinho är inriden. Ska nog hem till ägaren på lite semester låter det som, vet ej mer. Kapabel och trevlig häst, 5 år och haft föl.
Minsann e Sandakan (dressyr) är såld och åker om någon vecka till ny ägare i Katrineholm.
Sally e Aerline är till salu och hon blir kvar hos oss tills vidare och utbildas. Trevlig känslig häst, lättlärd. 4 år
Check Me Out e Chicos Boy tävlas av Ulf. Henriksdal i helgen nationell tävling där han går tom 140.
Caloo e Calato rids av Ulf. Går lite på halvfart just nu då vi har lite mycket och han väntar på chiropraktor men hålls igång.
Kommer en häst imorgon som är konvalecent och ska igång senare, e Quite Easy. Quentin heter han.
Tilde har sin dressyrhäst Indra här i stallet också.
I lösdriften finns även 2 åringar; Celtic e Cyklon och Fiorentina e Fetcher N
Även om jag inte har någon häst är stallet fullt..............
 
Som sagt, Henriksdal i helgen. Vi åker onsdag-söndag. Vår elev Filippa och Mathilda åker med och tävlar också, jättekul!
 
Kanske lite fler förändringar på hästfronten närmasta tiden
Fille och Tilde