Vilken sommar det har varit 2013, helt fantastiskt fin hittills, och lite sommar till får vi vill jag tro!
Ridbanan är färdig om en vecka drygt, känns flott nu när vi vant oss utan. Det blir en fibersandbana på 35x60 m ca.
Alva och hennes ponny Märtha som bor i vårt stall.
Ulf grejar just nu med bevattningen till banan och jag passar Alex som nu är 15 månader och precis börjat dagis och träffat dagisbaciller, så han är sjuk just nu. Förutom just tillfälligt då så mår han annars prima, han mycket glad och busig, är 81 cm lång och väger 11 kg, har lärt sig gå och har 6 tänder!
 
Idag kommer en tjej från Länsstyrelsen och ska titta på vårt planerade bygge i den tomma logen. Vi tänkte ha flera mindre grupper med hästar i lösdrift där och även bygga 6 boxar till som vi behöver på sikt men inte just nu. Till detta kommer lite fönster, dörrar osv. Även om man inte kan tro det så är det så blir det snart kallt och det gäller att vara rustad.
Vi har stängslat runt stallen och rasthagarna nu och gjort om vallarna till stora beteshagar med fina staket. Nu är det bara lite småfix kvar plus att stängsla ridbanan. Där blir det lite högre staket så att vi även kan löshoppa.
Är glad för den lilla vita kattungen som bestämt sig för att flytta in, den är skygg och bor i björnbärsbuskarna just nu, hoppas den upptäcker att vi har ett stall.
Hästarna mår fint, ska börja igen med Fille, Toja och Gullan när vi har bana. Också Bettan och lite senare Steffi ska börja ridas igen tänkte vi. Ser fram mot det :D
Stenmjöl ligger som en fast kaka ovanpå 16-32. Över detta sen ska det bli en form med fibersand i,
Första lagret på banan över dräneringen är 16-32
Dimmig morgon vid kanalen
 
Tissetatten :)

I helgen kommer Micke o Lovisa och Rasmus o Isabella till oss och sen är det Gästabud här i stan, lite som medeltidsveckan på Gotland, roligt!
 
Chip o Caloo har det bra
 
Senaste dagarna!
 
Filippa och Maja har varit här och tränat
 Ulf o Filippa trimmar
Jenny och Ariane lär känna varann
 
Alva Alex o Tea hade det mysigt ute större delen av lördagen
En del av våra hagar med bra staket
 
 
Alex i lådan och pizza på g
 
 
 
Vi har fått hjälp i helgen att stängsla massor både i hagar och längs vägen, super blir det, tusen tack Gugge Gittan Alva Tea och Ella!

Det är 10-årsjubileum för hippologexamen för oss i år och det kanske ramlar in ett par tjejer här senare i höst och firar det, kan bli galet kul!

Vi känner oss så välkomna i min barndomsklubb här i Söderköping, jätteroligt. Det kommer bli bra framöver verkar det som.

Ridbanan växer fram här på gården och vi gläds. Invigning med hoppkurs planeras :)

Ska kolla in Christer Gustafssons träningar här på klubben lite närmre nästa helg, kul! Nu i helgen har vi en mindre tävling inplanerad. Hoppas vi är redo för större utmaningar på tävlingsfronten snart, har inte tränat så mycket på sistone så vi är inte hundra i trim ännu men det ska vi bli!

Liknande inlägg