Idag var vi på Eken en liten sväng med våra 4-åringar Olle och Cissi och Lenas 5-åring Zo Nice. Olle som i vanliga fall är väldigt avspänd var lite förundrad över allt nytt och lite tittig. Cissi var också lite spänd men verkligen över förväntan bra! Båda fyraåringarna kan absolut göra bättre språngmässigt men väldigt duktiga första gången såhär. Dom två hoppadre 90 cm. Femåringen var klart över förväntan och gick 1m och sen en runda i 110 också. Finns mycket att jobba på med henne för att hon ska vara mer avspänd och hinna med att göra språnget för nu är hon lite forcerad men det är första veckan jag rider på henne så det känns ändå som mycket har hänt på väldigt kort tid. Dom ska få vila några dagar nu unghästarna och smälta info lite :) 
Här är en av rundorna idag
 
Var i Hamre igår också och Catch Me gick 130 idag igen, denna gången kämpade jag på med en jaktstång som känns för skarp på framhoppningen men inne på banan sen var det ganska bra ändå! Rev utsprång ut kombination endast och det var jag som fick henne för långt ut och tom i anridning på a och sen för mycket ben genom hela. Känner henne inte så bra än i dessa sammanhang men nu vet jag att hon behöver inte mycket stöttning, väldigt modig häst⭐️ Ska jobba mer med att hitta rätt betsling då detta är liite för skarpt men utvecklingen är snabb nu med henne och sista veckorna har varit ett genombrott i ridbarheten tycker jag! Anledningen tror jag är att Ulf ridit mycket på henne och att vi anpassat utrustningen så nu är det inga sporrar och kimblewickbett som funkar i hoppningen och när vi rider på marken hemma är det tränsbett och sporrar så hon lär sig acceptera inverkan. Sista rundan denna helgen med henne:
 
Caloo rev två hinder i 140 igår, hade honom inte tillräckligt på bakbenen och fick för mycket fartgalopp. Han gjorde vad han kunde dock, skruvade o trixande genom  trekombinationen för att inte riva när jag red med för mycket galopp in där tex. Skillnad på rundan igår och lördag, han är inte så lätt alla gånger att få rätt tempererad. Man lär sig rida😜 Detta är från lördagen då jag var nöjd med ridningen:
Andraplats idag med Caloo. Stina lillje vann och Caroline Kamensky var trea.

Catch Me och Caloo går i Hamre på deras fina nationella tävlingar i helgen, bra start på säsongen. 
Hamre under ombyggnad
 
CM ändrade jag lite på bett och har inte riktigt fått ordning på det ännu, hon har speciell ridbarhet. På framhoppningen till 120 var hon överbetslad så jag bytte innan start till mildare bett och det blev jättebra känsla på banan. Till 130 red jag bara på det mildare bettet både på framridning o banan men då var hon för stark o i framvikt på banan och rev 3 hinder där hon får för trångt och fokus på munnen istället för hindren. Ska försöka få ordning imorgon så det blir lite mittemellan då, eller så får jag byta träns mellan framhoppningen och start. Hon är lite svår att sitta upp på på tävlingsplatsen bara..
CM i 120

Caloo gick en 135 och var jättebra och placerad nr 2. Jag gick inte banan till den klassen för jag var först (och nästan sist i klassen före) men jag visste att det var dåligt med tid så tittade på skissen i Equipe och gick det som stod framme redan till klassen innan. Det blev bra. Rider hellre fram tillräckligt än stegar banan om man får välja och det får man ju!
Imorn kommer Filippa med tåget från Örebro och hjälper mig, tack bästa! 
 
Trivs ihop dom här två. Maka söker kaka

Har försökt anmäla lite till tävlingar framöver och detta är verkligen en av sportens dåliga sidor, systemet funkar verkligen inte. Som nu tex öppnar Sumdbyholms anmälan till vecka 16 när jag rider i Hamre och när tävlingsdagen är slut här är det fullt redan.. 
Anmälningar i Sundbyholm just nu

Nu kommer man säkert med ändå till slut men det är osäkert och jobbigt att inte veta och man vill ha en plan B om det inte blir så. Svårt när man jobbar med det här med att utbilda hästar. Tävling är en central del i hästens värdeökning och går inte att påverka när det inte fungerar med anmälan. Får dom inte starta så får dom inga resultat. Det är mest på nationell tävling på mellannivå 120-130 som problemet finns med fler som vill starta än klasserna har plats för. Tyvärr så finns det alltid även en limit för antal starter per dag och är det då fullt i de lägre klasserna så blir det ingen tid dom större klasserna heller. Det är inte ovanligt med 100 starter i avd A i 120 och 130 och 25-50 starter i avdelning B i varje klass. De flesta tävlingar har 300 starter per dag ungefär så då blir det inte många som får rIda i 135 o uppåt om det är normalt många snabba anmälare i de lägre klasserna. Elittävlingar går nästan alltid samtidigt på en nationell tävling så dom stora startfälten i 120 ffa drabbar även elitklasserna. Vi kanske borde anställa en tävlingsanmälare i Stall Bommedal?! Du måste vara lite telepatisk så du vet vilka hästar o klasser och gärna kunna expressinsätta pengar på mitt tdb-konto om det tar slut för då går det inte heller att anmäla! Någon som vill ha praktikplats kanske? 

Liknande inlägg