Den här hästen har fått för mycket, det är jag helt säker på. För mycket press, för mycket ihop och samling och kräkas och huvudet mellan frambenen. Den tycker inte det är roligt att gå till ridhuset och den vill inte att man ska sitta upp.  Det vi gör för att få den på banan igen är jätteenkel och okomplicerad ridning. Helst ska hästen inte visa något av sitt oönskade beteende, om det skulle bli någon tendens så bagatelliserar man det och slätar över. Och får den illa kvickt på bättre tankar genom att vara supporter och positiv och heja på den. Det krävs nog att man använder sin ryttarkänsla för att få en bra timing här.

Just denna hästen tror jag kommer bli bra av att ha exakt samma rutiner varje varje dag. Från imorgon så tar jag ut han och Bravour först i maskinen. Idag tog jag ut två andra hästar före och då sparkade han i vattenhinken och fastnade och var ganska halt sen en liten stund. Ingen fara efter ett tag men kunde varit. När det gäller ridningen så kommer vi longera före ridning varje dag en period. Han behöver rastas av och slappna av och han har även lite tvång. Sen blir det treåringsridning ett tag. Enkelt och mycket framåt. Jag hoppas vi får han på banan :)

Att få tillbaka en häst till arbete när det blivit fel är en riktig utmaning varje gång. Ingen häst är den andra lik riktigt, men metoden är ofta densamma ändå tycker jag. Så som jag beskrev att vi nog kommer göra med den här hästen är ganska likt hur vi också har jobbat med Bravour och Flip. Väldigt olika hästar allhop men hyfsat lika metod, intressant egentligen ju.. Självklart finns få sanningar i detta ämnet, men en liten är nog i alla fall att det krävs en hel del känsla för att jobba med såna här hästar. Ridning är ibland väldigt mycket ett 'hantverk' eller hur man ska säga. Ett annat råd till den som jobbar med hästar som ska korrigeras är att lägga ner väldigt mycket tid och engagemang i hästarna.

Här kommer en liten film från idag. Vet att det är riktigt dålig kvalitet men jag filmar med mobilkamera
 och var tvungen parkera i hörnet för jag håller även i Flip så han blev bara i vägen om jag stod i mitten..