Ligger mycket i det..


Steffan

Känner mig motiverad!

Man känner sig själv bäst heter det. Vi har jobbat med ridningen och hästarna mycket själva senaste åren. Man kan räkna på båda händerna antalet gånger vi haft hjälp av nån tror jag sen 2008.. För min del funkar ridningen bra om jag tillåter mig att vara som jag är, accepterar mina hästars svagheter och utgår från vad vi har. Sen funderar jag ut och känner efter hur jag ska rida för att få hästen att göra det jag vill. När det gäller hoppning tycker jag att det är massa mycket enklare att hoppa om man har en bra galopp och en aktiv häst. Det behöver absolut inte vara fort, överilat eller orytmiskt för det utan bara en fräsch galopp, en häst som känns pigg och som bjuder. Jag vill att hästarna ska vara framför skänkeln och alerta för drivning, dom ska liksom lyssna efter skänkeln. Så rider jag och det är inte förhandlingsbart. Hästar är väldigt olika och vissa hästar behöver mycket hjälp av ryttaren för att vara i balans till exempel. Man får helt enkelt känna av sin häst och rida så hästen kan bli sitt bästa jag.

Ridning är inte så svårt egentligen, om man inte krånglar för mycket. Har varit och tränat lite hos Fredde på sistone och det har fått mig lite förvirrad men nu har jag tagit mig i kragen och tänkt till! Jag ska ändra på mig själv, det kommer jag bli en bättre ryttare av. Jag ska vara närmare hästen och sitta lite mer i sadeln, vara mer upprätt och rida i en lika stor fast lite lugnare galopp och vara kallare mot hinder. Hålla händerna mer tillsammans och rida mer med skänkeln och så lite som möjligt med tygeln. Jag tror att genom att göra bara detta till att börja med, så kommer jag att ta hästarna med mig lite grann åt det hållet. Om ni fattar. Jag ska börja så i alla fall. Alltså rider jag hästarna precis som vanligt på alla andra sätt. Det kommer bli kanon!  Gillar att ha en strategi och plan, känns tryggt och utvecklande på samma gång.

Nästa helg åker jag till Värnamo med Steffi och Bravour. Förra året i Värnamo hade Steffi kolik, men var ändå placerad i alla sina starter med 9:a i huvudklassen som bästa. Blir svårt att matcha kan jag känna. Förra året var jag där ihop med Maria och hennes framgång smittar av sig, det var lika i Karlshamn. MEN helgen efter Värnamo ska vi till Skyrup tillsammans och sen Henriksdal så då kommer jag va grym haha!

Tove har flyttat hem. Vi kommer sakna henne här och önskar henne lycka till. Det betyder att det är bara jag och Ulf här på Bommedal och vi har gärna en ridelev här och behöver hjälp med hästarna vissa helger när vi tävlar. Är du intresserad av att vara hos oss eller vet du någon som kan passa? Här finns en toppenbra anläggning och vi är mycket engagerade så det är en super möjlighet för dig som vill utvecklas. Vi kan tänka oss olika former av samarbete beroende på vem som blir aktuell. Kom med förslag! 0703175749 är numret till mig.

Nu kommer snart Hanna och Wilma och hoppar. Hanna ska mönstra till Östgötateamet i helgen med så nu får vi fila på formen! Jag har även blivit lovad en träning av Mats idag eftersom han var överlägsen i metersklassen hos Lilja i helgen. Undrar vad han har tänkt att vi ska jobba med? Ska bli spännande!