Varannan tisdag åker vi till Örebro och tränar på Eklunda, Lennart Lindelöw kommer dit. Just nu gör flera av våra hästar stora framsteg (Caloo o Delphi igår). Lennarts system är enkelt och vi känner oss säkra på vad vi ska göra, det är skönt tycker jag. Sen är det så klart absolut ingen enkel träning. Banorna är som när han bygger på tävling, ganska svåra fast på ett bra sätt kan man säga. Känns bra att bitarna faller mer på plats :) Jag kan verkligen rekommendera Lennart som tränare! Jag är uppväxt med honom och Agnetha eftersom dom hade ridskolan i Söderköping när jag var liten. När dom flyttade slutade jag träna och sedan gick tiden och jag har väl egentligen aldrig fyllt tränarplatsen på samma sätt. Sista åren har jag tävlat på större tävlingar och mycket nationellt och åkt rätt långt för att tävla, och vi har varit nere i skåne en hel del. Då har vi träffat Lennart som även bygger banor, och märkt att han är fortfarande efter 15 år engagerad och ger mig superbra hjälp, råd och stöttning på tävling. Dessutom hjälper han oss med en del grejer kring firman och så, som en mentor litegrann. Nu kommer han till Örebro och det är inte så fruktansvärt långt utan bara 2,5 timmar enkel väg, så det är mycket värt det för mig. Som sagt, jag kan verkligen rekommendera att träna för Lennart!

Onsdag och torsdag har vi hoppelever här hemma och det är alltid roligt och inspirerande! Igår pratade några elever lite om detta med att ha någon slags röd tråd när man rider (jag brukar kalla det ett system). Denna eleven tycker det är så mycket enklare att rida när hon fått en aning om denna röda tråd och det är precis så det ska vara tycker jag. I tanken ska det åtminstone vara enkelt för sen kan det vara svårt ibland ändå när man rider.
Idag pratade vi lite med några elever om att träna för olika tränare. Jag kan se på det på några olika sätt för egen del:
1./ Jag vill bara ta hjälp av en tränare som jag har stort förtroende för kan hjälpa mig dit jag vill. Finns det förtoendet så behöver jag inte fråga någon annan också. Snarare är jag noga att inte hamna på något annat spår än just detta, som jag tänkt att följa. Jag tror att jag som elev inte alltid helt säkert kan förstå om en metod är samma hos en tränare som hos en annan (det kan vara jättesvårt i ett visst moment eller i en speciell övning). Risken är att jag börjar blanda olika system då och tappar min linje. 
2./ Om du liknar din utveckling (och hästens med om du vill)i hoppsporten som en bergstopp du ska bestiga då.. Det finns en massa olika vägar du kan ta uppför berget. En stig kanske börjar med en brant och sen blir det lättare klätting på mitten och sen brant igen.... en annan stig slingrar sig fram och tillbaka och man får gå väldigt långt men det är inte så brant att man behöver klättra någon gång..... ytterligare en annan stig är lite jämnlutande uppför hela vägen... Alla stigarna tar dig upp till toppen, kanske olika snabbt och du är kanske en bättre eller sämre bergsbestigare när du når toppen.. MEN om du varje gång du kommer till ett parti med mer lutning hoppar över till en annan stig som just för tillfället inte har så mycket lutning så kommer du inte lära dig klättra, du får ingen fysträning och du når aldrig toppen. För stigarna går uppför samma berg och på toppen är det lika högt vilken stig du än tar.. 

Mina tips till alla som vill lära sig rida är: Bestäm dig för en tränare, det ska vara någon som du är HELT SÄKER PÅ kan hjälpa dig framåt! Det skadar inte om personen själv rider på en mycket högre nivå än du, om han/hon har hjälpt andra elever till motsvarande nivå du vill nå eller högre och om han/hon kan förklara så du förstår. Såklart är det även bra tycker jag om träningen är positiv, du får bra självförtroende av att träna hos den personen och kan mäta dina framsteg själv tex i bättre resultat, rider högre klasser osv osv. Jag vill även att min tränare tycka det är viktigt att jag lyckas, att han/hon ska vilja att jag får framgång. Detta är självklart när någon säger det såklart, men ändå vet jag att många tränar för någon som inte passar in på beskrivningen. Fast jag vet inte varför :)  För egen del tycker jag detta är superviktigt, och jag kommer mycket längre, mycket fortare om dessa grejer finns i min träning.


Två av mina fina fd tävlingshästar Steffi och Bravour
Steffi bor kvar hos oss och ska vara i avel. Just nu passar hon två fölungar i lösdriftshagen. 
Bravour är såld till Helena i Kalmar som tävlar upp till 110 med honom just nu.  


Min gamla häst Roma med nya ryttaren Mats.
Dom hoppar 110 nu och är på väg upp i klasserna!