Nu var det länge sen jag skrev något här igen, dags för en uppdatering! Vi är mitt i tävlingssäsongen fast just nu med en lugnare period vilket alltid är liite tråkigt men samtidigt skönt med några lite lugnare helger  och hästarna får ledighet i varje fall ifrån tävling. Nästa större event är i slutet av juli, före det några mindre tävlingar. Våra hästar just nu är: 
 
Caloo 9 år e Calato x Corofino, tävlar tom 140 med plac 
Detaljbild på min bästa Caloo 

Catch Me AG Z 6 år e Clintissimo Z x Corland, tävlar tom 110
Catch Me på första tävlingen i tisdags 

Lösdriften, våra egna ston:
Steffi II 16 år e Lester x Ahorn Z, dräktig med SilberSky beräknad fölning 16/7 
Steffi som snart rullar fram 

Celtic 3 år e Cyklon u Steffi
Celtic 'Cissi' på banan här hemma 

Barcelona 2 år e Boss u Steffi 
Barca är ett framtidshopp!
 
Bete i Falerum: Olle 3 år e Cabachon x Quin. Olle kommer gå på bete med valacker hos Sara och Elin för vi har bara ston just nu och han vill hoppa på dom den busen. Planen är att jag ska skaffa minst en valack tills han kommer hem i höst så han har en vän att gå med i lösdriften.
 
Olle i Falerum 

Vi har även inackorderade hästar i stallet. Just nu 5 stycken och dom står i den nybyggda stalldelen. Det gamla stallet och lösdrifterna är nu bara för våra hästar vilket känns ordningssamt och lugnt och skönt.
Gittan som har sina hästar hos oss och även hjälper till mycket i stallet 

 
Min stalldel

Vi utvecklar och upprustar verksamheten och jobbar mycket just nu. Det närmaste är att lösdrifterna får en uppfräschning av Ulf och vi ska dela av dom i flera mindre delar för att undvika så mycket röra i flockar.  Dörrar blir mindre och antal hästar i varje grupp mindre. Fönster här och var ska in och lite målning. Det gamla plåtskjulet ska tömmas, byta till träpanel och få dörrar och bli en till lösdrift. Massa skräp ska slängas. Vi går över alla trästaketen på gården och reparerar och rätar upp plus bygger om lite grann. Elstaket är redan renoverade och hinderparken har fått sig en ommålning på gemensam målardag och även alla boxar är skurade och målade nu i sommar. Tack för hjälpen ni som var med och stängslade och målade!

 
Framöver projekterar vi ett ridhusbygge. Det gör det möjligt att utveckla vår verksamhet på flera sätt.
Ritar på fri hand s a s 😂

Fler platser för inackorderade hästar kommer finnas i anslutning där och fler hagar mm och faciliteter som parkering och fikarum. 
 
I helgen ska jag träna på Åby som numera är min hemmaklubb. Under Åbys hemmatävlingar ingår jag i gruppen som jobbar med banan under ledning av Ramona the professional! Jätteduktig chef och härligt gäng! Jag gillar dom verkligen allihopa, rekommenderas för er tävlingsryttare som vill vara del av en riktigt proffsig klubb på alla sätt. Även super lärotillfälle att stå på banan många klasser på nationella och elittävlingar och kolla in proffsen i närbild, följ med mig nästa gång så får ni se! Vecka 35 är nästa stora tävling, första helgen i september.
 
Hoppträning hjälper jag mina elever med mycket på dagtid med planering från vecka till vecka och på kvällstid på onsdagar.
Tessan som tävlar 130 med sin Corris 

 Jag planerar för något tillfälle för avsutten träff nu vartefter och ska se vad vi har för behov, tex tävlingsplanering osv och så är det kul att ses också ju! Misstänker att merparten av mina hoppelever inte deltar i så mycket annan hästverksamhet alls och jag känner ett ansvar för er att ni får med er inte bara en hoppträning i veckan utan en hel del annat med. Får ta tag i det! Vi har en facebookgrupp som heter Jennys träningar, gå med i den om ni inte är det redan, där finns info. Även stallet har en grupp som heter Stall Bommedal - uppstallade, info om stall, pass mm o meddelanden mellan oss i stallet finns i den.

Vi finns på Facebook som sida med naturligtvis, in å gilla! 
 
Ibland tänker jag på hur olika vi människor är (och hur knäpp jag är om man jämför med ett vanligt exemplar). Nu i semestertider hörs mycket kommentarer om hur härligt det är och skönt med ledighet, resor lugn och ro, sovmornar, strandliv osv. Tänker är det något fel på mej, jag ryser när jag hör dessa ord hahaha! Allt jag vill göra är det jag redan gör fast mer mer och mer! Jobba utveckla, göra om göra mer nytt och bättre, annorlunda sikta högre nå nya mål komma framåt klassa upp.. ni fattar. Alltid på väg och aldrig färdig. Älskart och önskar mig så mycket att jag var omgiven av fler likasinnade människor på närmare håll. Sitter du i nån buske i Sörping eller krokarna och trycker SPEAK OUT och masa dej hit! Hade varit så kul med en kollega eller en person att jobba brevid liksom. Nån som vill starta saluhästverksamhet kanske? Eller utbilda hästar? Jag gör det och det är bästa jobbet och perfekt anläggning här. Är glad för några likadana människor bästa Maria och Elin, tur det finns telefon! Men vad jag ville säga egentligen är att jag får ju en del pikar att jag jobbar för mycket men det här är mitt liv och jag vill inte byta en enda arbetsdag mot en ledig dag för jag har världens bästa jobb! Såå det är inte synd om mej fast just nu har jag wiskeyröst deluxe haha
Ja å LillaMysan vår råttfångare

Nu ska jag gå och ta in hästar! Kram allihopa
 
Välkommen till Stall Bommedal och Ekblad Stables, helt enkelt stallet där det händer
 
Catch Me o Caloo kommer springandes och möter mig och vill tydligt gå in nu!En tidig sommarmorgon i stallet 


Nätter med fölvak 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej