Andraplats idag med Caloo. Stina lillje vann och Caroline Kamensky var trea.

Catch Me och Caloo går i Hamre på deras fina nationella tävlingar i helgen, bra start på säsongen. 
Hamre under ombyggnad
 
CM ändrade jag lite på bett och har inte riktigt fått ordning på det ännu, hon har speciell ridbarhet. På framhoppningen till 120 var hon överbetslad så jag bytte innan start till mildare bett och det blev jättebra känsla på banan. Till 130 red jag bara på det mildare bettet både på framridning o banan men då var hon för stark o i framvikt på banan och rev 3 hinder där hon får för trångt och fokus på munnen istället för hindren. Ska försöka få ordning imorgon så det blir lite mittemellan då, eller så får jag byta träns mellan framhoppningen och start. Hon är lite svår att sitta upp på på tävlingsplatsen bara..
CM i 120

Caloo gick en 135 och var jättebra och placerad nr 2. Jag gick inte banan till den klassen för jag var först (och nästan sist i klassen före) men jag visste att det var dåligt med tid så tittade på skissen i Equipe och gick det som stod framme redan till klassen innan. Det blev bra. Rider hellre fram tillräckligt än stegar banan om man får välja och det får man ju!
Imorn kommer Filippa med tåget från Örebro och hjälper mig, tack bästa! 
 
Trivs ihop dom här två. Maka söker kaka

Har försökt anmäla lite till tävlingar framöver och detta är verkligen en av sportens dåliga sidor, systemet funkar verkligen inte. Som nu tex öppnar Sumdbyholms anmälan till vecka 16 när jag rider i Hamre och när tävlingsdagen är slut här är det fullt redan.. 
Anmälningar i Sundbyholm just nu

Nu kommer man säkert med ändå till slut men det är osäkert och jobbigt att inte veta och man vill ha en plan B om det inte blir så. Svårt när man jobbar med det här med att utbilda hästar. Tävling är en central del i hästens värdeökning och går inte att påverka när det inte fungerar med anmälan. Får dom inte starta så får dom inga resultat. Det är mest på nationell tävling på mellannivå 120-130 som problemet finns med fler som vill starta än klasserna har plats för. Tyvärr så finns det alltid även en limit för antal starter per dag och är det då fullt i de lägre klasserna så blir det ingen tid dom större klasserna heller. Det är inte ovanligt med 100 starter i avd A i 120 och 130 och 25-50 starter i avdelning B i varje klass. De flesta tävlingar har 300 starter per dag ungefär så då blir det inte många som får rIda i 135 o uppåt om det är normalt många snabba anmälare i de lägre klasserna. Elittävlingar går nästan alltid samtidigt på en nationell tävling så dom stora startfälten i 120 ffa drabbar även elitklasserna. Vi kanske borde anställa en tävlingsanmälare i Stall Bommedal?! Du måste vara lite telepatisk så du vet vilka hästar o klasser och gärna kunna expressinsätta pengar på mitt tdb-konto om det tar slut för då går det inte heller att anmäla! Någon som vill ha praktikplats kanske? 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej