(null)
Alexandria 2003 Laurin x Kaliber tävlad hoppning tom 1m40

(null)
Seaside 2005 quite easy 165cm tävlad tom 1m20


(null)
Highcross Julie 2015 (Irl) 165cm mkh tävlad tom 1m10 med elever


(null)
Puff 2011 Shetland 1m mkh


(null)
Hiawatha 1996 (Irl) kat B 123cm mkh


(null)
Killasolan Bonnie 2012 Irl connemara kat D 146 cm


(null)
James Lady 2016 Irl connemara kat D 145 cm


(null)
Garys Girl 2014 Irl connemara 146cm kat D

(null)
Echo of Silver 2012 Irl connemara kat D 146cm


(null)
Hurricane Lily 2009 Ludwigs Champion 165cm tävlad tom 1m20

Roma 1999 regazzoni 163cm tävlad tom 1m40

"Hela gården är i så fint skick och hästarna är pigga,  glada och gosiga!"


"Som att rida på privathäst"


"Ridskolan med extra allt! Miljön, hästarna, ridlärarna, känslan. Så härligt att få vara här"

(Vill du delge oss ett omdöme, tveka inte! Skicka ett sms till Jenny/Ulf)

Välkommen till Stall Bommedal i Söderköping

Gården

Vi finns på Drothems Prästgård, centralt beläget en 700 meter från stadskärnan längs väg 210 mot Linköping. Cykelbana finns nybyggd fram till oss. Gården ägs och drivs av Ulf och Jenny  Ekblad. Vi båda är utbildade Hippologer, Dipl ridlärare level III och tränare i hoppning och vi tävlar själva aktivt på alla nivåer från 90 cm till 1,50m. Vi har alltid haft många hästar och många järn i elden och utbildning och utveckling i alla former är det bästa vi vet! 

  Gården är ursprungligen från 1700-talet och bidrar med atmosfär och mysig känsla, faluröda stugor och stora träd som ger skugga. Till detta har vi lagt till isolerat ridhus med integrerat stall, utebana och anlagda grushagar. Underlaget på både utebanan och i ridhuset är fibersand från Expåra. Sanden är tvättad silikatsand från Baskarp vid Vättern. Runt våra stora naturbeteshagar har vi byggt rejäla trästaket, de är 2 meter höga. Det finns också en ridslinga runt gården

  Vi har många planer för gården i framtiden och ser stora möjligheter här. På tur står bl.a. utveckling av anläggningen hos oss för att ta emot fler besökare med större parkering, café och teknik bland annat. 

Skrittmaskinen ska även så småningom få en ny placering och få ett tak 

Verksamheten

Vi erbjuder utbildningsplatser för elever som vill satsa extra och träna en eller många av veckans dagar. Hos oss är modellen tävlings - och utbildningsstall. Det betyder att du kanske inte känner igen rutinerna om du kommer från en traditionell ridskola. Här får varje elev och häst mer utrymme för individuell träning och variation. Hästarna kan ha olika utrustning beroende på vem som rider och under ridpassen kan ekipagen jobba enskilt med olika övningar. Hästarna arbetar vanligtvis bara ett pass om dagen hos oss och vi har elever alla dagar i veckan. Är vi inte på plats så kan man som elev hos oss rida självständiga pass ute eller trimma på banan. 


Hästhållningen 

Våra elevhästar går i mestadels i lösdrift i stora kuperade naturhagar året om när vädret inte är helt hemskt. Där kan dom leva naturligt och får sitt rörelsebehov tillgodosett, de får social samvaro och kan göra upp sin ordning i flocken och får fri tillgång till grovfoder (vetehalm) i stora foderbord. Anledningen att vi inte ger hö i fri tillgång är att hästarna inte ska bli för tjocka. På vintern är hästarna delvis klippta och har tjocka täcken plus ligghall med djupströbädd som är varm att ligga i. Vinterhagarna har sand- och grusunderlag och är fria från lera. Vid sämre väder tar vi ibland in hästarna på eftermiddagen en stund innan lektionerna så de står i sina boxar när eleverna anländer. Efter ridning och skötsel på kvällen brukar hästarna få kvällsfodringen i sina boxar och sova inne då det finns boxar till alla hästar. De kan användas vid extrem väderlek, innan tävling, om någon behöver vila extra, vid ev skada osv. På sommarhalvåret ca april -oktober går hästarna ute dygnet runt och får individuellt anpassad fodergiva en gång per dag då de kommer in för arbete. Utomhus har de förutom halm i foderborden även magert naturbete i de stora hagarna. Då släpper eleverna ut hästarna det sista efter lektionerna

(null)


(null)


(null)


(null)


(null)(null)


(null) 


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


Du tecknar terminsabonnemang hos oss 

Du kan även rida kurs för att se vår verksamhet eller få intensivare träning, kontakta oss för att boka!


(null) 

Grupper och tider hittar du under fliken schema i övrigt erbjuder vi träning på dagtid.


På Facebook har ridskolan en egen sida  kika där för senaste info, filmer mm


VÄLKOMMEN till oss!

 

Jenny Ekblad tel 0703175749 

epost info@stallbommedal.se

Ulf Ekblad tel 0722284886

 

Adress 

Stall Bommedal AB

Drothems Prästgård 2

614 92 SÖDERKÖPING

 

Mer info på

www.stallbommedal.se


/med reservation för felskrivning/

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej