(null)

(null)


(null)

(null)

(null)
(null)

(null)

"Hela gården är i så fint skick och hästarna är pigga,  glada och gosiga!"


"Som att rida på privathäst"


"Ridskolan med extra allt! Miljön, hästarna, ridlärarna, känslan. Så härligt att få vara här"

(Vill du delge oss ett omdöme, tveka inte! Skicka ett sms till Jenny/Ulf)

Välkommen till Stall Bommedal i Söderköping

Gården

Vi finns på Drothems Prästgård, centralt beläget en 700 meter från stadskärnan längs väg 210 mot Linköping. Cykelbana finns nybyggd fram till oss. Gården ägs och drivs av Ulf och Jenny  Ekblad. Vi båda är utbildade Hippologer, Dipl ridlärare level III och tränare i hoppning och vi tävlar själva aktivt på alla nivåer från 90 cm till 1,50m. Vi har alltid haft många hästar och många järn i elden och utbildning och utveckling i alla former är det bästa vi vet! 

  Gården är ursprungligen från 1700-talet och bidrar med atmosfär och mysig känsla, faluröda stugor och stora träd som ger skugga. Till detta har vi lagt till isolerat ridhus med integrerat stall, utebana och anlagda grushagar. Underlaget på både utebanan och i ridhuset är fibersand från Expåra. Sanden är tvättad silikatsand från Baskarp vid Vättern. Runt våra stora naturbeteshagar har vi byggt rejäla trästaket, de är 2 meter höga. Det finns också en ridslinga runt gården

  Vi har många planer för gården i framtiden och ser stora möjligheter här. På tur står bl.a. utveckling av tävlingsanläggningen hos oss. Det arbetet omfattar parkering, café och teknik bland annat. 

Skrittmaskinen ska även få en ny placering och få ett tak 

Verksamheten

Vi erbjuder lektionsridning i grupp för dig utan egen häst. Du rider i mindre grupper med max 5 elever/grupp. Vi har träningar enskilt och i grupp på dagtid och kvällstid vardagar (ibland även helger). Kurser finns på lov och vissa helger. Vi har träningsgrupper i hoppning och också utbildningsplatser för elever som vill satsa extra och träna många av veckans dagar. Hos oss är modellen tävlings - och utbildningsstall. Det betyder att du kanske inte känner igen rutinerna om du kommer från en traditionell ridskola. Här får varje elev och häst mer utrymme för individuell träning och variation. Hästarna kan ha olika utrustning beroende på vem som rider och under ridpassen kan ekipagen jobba enskilt med olika övningar. Hästarna arbetar vanligtvis bara ett pass om dagen hos oss och vi har lektioner måndag - torsdag. Veckosluten kan man i mån av plats som elev hos oss rida självständiga pass ute eller trimma på banan. 


Hästhållningen 

Våra hästar går i lösdrift i stora kuperade naturhagar året om när vädret inte är helt hemskt. Där kan dom leva naturligt och får sitt rörelsebehov tillgodosett, de får social samvaro och kan göra upp sin ordning i flocken och får fri tillgång till grovfoder i stora foderbord. För att hästarna inte ska bli för tjocka blandar vi halm och hö. På vintern är hästarna delvis klippta och har tjocka täcken plus ligghall med djupströbädd som är varm att ligga i. Vinterhagarna har sand- och grusunderlag och är fria från lera. Vid sämre väder tar vi ibland in hästarna på eftermiddagen en stund innan lektionerna så de står i sina boxar när eleverna anländer. Efter ridning och skötsel på kvällen släpper vi oftast ut hästarna igen. Det finns också boxar till alla hästar, som kan användas vid extrem väderlek, innan tävling, om någon behöver vila extra, vid ev skada osv

(null)


(null)


(null)


(null)


(null)(null)(null)


(null)(null)(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


Du tecknar terminsabonnemang hos oss 

Du kan även rida kurs för att se vår verksamhet eller få intensivare träning, kontakta oss för att boka!


(null) 

Grupper och tider hittar du under fliken schema i övrigt erbjuder vi träning på dagtid.


På Facebook har ridskolan en egen sida  kika där för senaste info, filmer mm


VÄLKOMMEN till oss!

 

Jenny Ekblad tel 0703175749 

epost info@stallbommedal.se

Ulf Ekblad tel 0722284886

 

Adress 

Stall Bommedal AB

Drothems Prästgård 2

614 92 SÖDERKÖPING

 

Mer info på

www.stallbommedal.se


/med reservation för felskrivning/

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej